Strefa popularnonaukowa



Z życia uniwersytetu



FORMAT 2.0 Magazyn uniwersytecki



W nieustannej gonitwie codziennych czynności, pochłaniani przez konsumpcjonizm z jego „szybciej, więcej, mocniej”, w końcu musi pojawić się refleksja i pytania: Dokąd? Za czym? Dlaczego? A może by tak zwolnić? I zwalniamy. Przynajmniej niektórzy. (...) Postanowiliśmy więc i my sięgnąć do początku. I stąd w tym wydaniu Formatu 2.0 teksty o pradawnych ziarnach, komosie ryżowej, rybach, ziołach i sztuce.

Ewa Lewandowska

redaktor naczelna


W numerze m.in.

  • To nie jest science fiction
  • Jak jemy? – nawyki żywieniowe Polaków
  • Wybieramy eurodeputowanych do Parlamentu Europejskiego
  • Marnowanie żywności – wspólny problem
  • Aromatyczne, lecznicze i trujące
  • Wzbogacić dietę o „pradawne ziarno”

Fotorelacje


YouTube



Instagram