Jednostka realizująca: Wydział Technologii i Inżynierii Chemicznej i Wydział Rolnictwa i Biotechnologii
Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój; Oś III Działanie 3.1 Kompetencje w szkolnictwie wyższym
OPIS PROJEKTU
Celem projektu jest podniesienie kompetencji zawodowych oraz pewności siebie na rynku pracy u studentów 7. kierunków Uniwersytetu Technologiczno–Przyrodniczego w Bydgoszczy.
Programem płatnych staży krajowych objętych zostanie 96 studentów studiów stacjonarnych I stopnia z naborów 2015/16 i 2016/17 z następujących kierunków studiów:
z Wydziału Technologii i Inżynierii Chemicznej:
- technologia żywności i żywienie człowieka (inżynieria żywności),
- analityka chemiczna i spożywcza,
- technologia chemiczna.
z Wydziału Rolnictwa i Biotechnologii:
- technologia żywności i żywienie człowieka (technologie produktów roślinnych i technologie produktów zwierzęcych),
- rolnictwo,
- biotechnologia,
- architektura krajobrazu.
w wymiarze:
76 osób – 120 h/os.
20 osób – 360 h/os.
Okres realizacji: od 2018-01-02 do 2019-11-30
Całkowita kwota projektu wynosi: 504 900,00 zł
Kierownik projektu: dr inż. Grażyna Gozdecka
Więcej informacji znajduje się na stronach wydziałowych:
Wydziału Technologii i Inżynierii Chemicznej: http://wtiich.utp.edu.pl/power/
oraz
Wydziału Rolnictwa i Biotechnologii: http://wrib.utp.edu.pl/component/content/article/91-aktualnosci/117-staz-i-prace-masz-program-stazowy-dla-studentow-utp?Itemid=809
Plakat informacyjny (pobierz)