Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityka plików cookie. Warunki przechowywania lub dostępu do cookie możesz określić w Twojej przeglądarce.

Zamknij
Logotyp uczelni - Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy
Orzeł - godło Polski

 

Bezpieczna żywność - Nowe programy kształcenia na UTP

Jednostka realizująca: Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt/Wydział Rolnictwa i Biotechnologii

Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój; Oś III Działanie 3.1 Kompetencje w szkolnictwie wyższym


OPIS PROJEKTU

Przedmiotem projektu jest polepszenie oferty Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego w Bydgoszczy w obszarze kształcenia na rzecz bezpieczeństwa żywności poprzez utworzenie, we współpracy ze środowiskiem gospodarczym, nowego kierunku studiów I stopnia na Wydziale Hodowli i Biologii Zwierząt oraz modyfikację istniejącego kierunku studiów II stopnia na Wydziale Rolnictwa i Biotechnologii.

Wsparte w ramach projektu kierunki realizowane będą częściowo przez przedstawicieli otoczenia gospodarczego, którzy prowadzić będą ze studentami ćwiczenia i zajęcia o charakterze warsztatowym.

Celem projektu jest wzrost kompetencji (zawodowych, komunikacyjnych i analitycznych) studentów wspartych Wydziałów UTP, który pozwoli im na lepsze dostosowanie do potrzeb i oczekiwań pracodawców.

Grupę docelową projektu stanowić będą:

- studenci nowoutworzonego kierunku „Inżynieria w biologii stosowanej” – studia I stopnia, którzy rozpoczną kształcenie z początkiem roku akademickiego 2017/2018. (planowany nabór wynosi 20 osób)

- studenci zmodyfikowanego kierunku „Technologia żywności i żywienie człowieka” – studia II stopnia, którzy rozpoczną kształcenie w semestrze letnim roku akademickiego 2017/2018 (planowany nabór wynosi 30 osób).

Projekt zakłada realizację czterech następujących zadań:

1) Utworzenie we współpracy z pracodawcami programu kształcenia na nowym kierunku I stopnia „Inżynieria w biologii stosowanej” na Wydziale Hodowli i Biologii Zwierząt.

2) Realizacja we współpracy z pracodawcami programu kształcenia na nowym kierunku studiów I stopnia "Inżynieria w biologii stosowanej" na Wydziale Hodowli i Biologii Zwierząt.

3) Dostosowanie do potrzeb pracodawców programu kształcenia na kierunku II stopnia "Technologia żywności i żywienie człowieka" na Wydziale Rolnictwa i Biotechnologii.

4) Realizacja we współpracy z pracodawcami kształcenia na kierunku II stopnia "Technologia żywności i żywienie człowieka" Wydziale Rolnictwa i Biotechnologii.

 

Projekt posiada pozytywną opinię Zarządu Województwa Kujawsko-Pomorskiego w zakresie zgodności planowanych do realizacji programów kształcenia z Regionalną Strategią Innowacji.

 


Harmonogram udzielania wsparcia w projekcie (pobierz)

Plakat informacyjny (pobierz)

 


 

Realizacja Projektu

Zadanie 2

Uwaga!

Od 5 czerwca 2017 r. rusza rekrutacja na nowoutworzony kierunek studiów: Inżynieria w biologii stosowanej.

Dokumenty dodatkowe wymagane na etapie rekrutacji:

1. Deklaracja udziału w projekcie (pobierz)

2. Oświadczenie uczestnika projektu (pobierz)

3. Formularz danych - Dane uczestników indywidualnych (pobierz)

Szczegółowy terminarz rekrutacji na rok akademicki 2017/2018 wykaz dokumentów dostepny jest pod adresem:   https://rekrutacja.utp.edu.pl/index.php

 

PLAKAT

 

 

Wyszukaj Pracownikautp assistant

UTP - logotyp

Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy
im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy

 

 

Al. prof. S. Kaliskiego 7
85-796 Bydgoszcz

 

Skontaktuj się z nami