dr inż. Ilona Trawczyńska

tel.: 52 374 90 87
e-mail:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Zainteresowania naukowe

  • Permeabilizacja mikroorganizmów
  • Modelowanie matematyczne
  • Optymalizacja procesów z wykorzystaniem metody RSM

Wybrane publikacje

  • Trawczyńska I,; Miłek, J.; Kwiatkowska-Marks S.: EFFECT OF TEMPERATURE, CONCENTRATION OF ALCOHOLS AND TIME ON BAKER’S YEAST PERMEABILIZATION PROCESS. Technical Sciences, 21, 195-206, 2018
  • Trawczyńska, I.; Wójcik, M.: OPTIMIZATION OF PERMEABILIZATION PROCESS OF YEAST CELLS FOR CATALASE ACTIVITY USING RESPONSE SURFACE METHODOLOGY. Biotechnology & Biotechnological Equipment, 29, 72-77, 2015
  • Trawczyńska, I.; Wójcik, M.: APPLICATION OF RESPONSE SURFACE METHODOLOGY FOR OPTIMIZATION OF PERMEABILIZATION PROCESS OF BAKER’S YEAST. Polish Journal of Chemical Technology, 16, 31-35, 2014

Drukuj